Plus500
Direct online beleggen in bitcoins en meer... Meer info!
Met Plus500 handelt u in CFD's, waarbij uw kapitaal gevaar loopt

Beleggen in bitcoins

Mensen gaan steeds vaker op zoek naar moderne mogelijkheden om geld te beleggen. De bitcoin is zo’n manier. Het grote probleem is dat de meeste beleggers er tegenwoordig nog geen idee van hebben wat ze precies van deze elektronische munteenheid kunnen verwachten. Het is bijvoorbeeld niet alleen zo dat u ze moet kunnen aankopen, ze moeten ook nog eens op een veilige manier in een soort van online portefeuille worden opgeslagen. Vooraleer u gaat beleggen in bitcoins wordt het daarom steeds aangeraden om u goed te laten informeren. Wij voorzien u in dit artikel alvast van de nodige informatie.

Beleggen in bitcoins bij Plus500

Wanneer u wil beleggen in bitcoins is het uiteraard van belang om een goede broker te vinden waar u, uw belegging bij kunt doorvoeren. Een bekende broker met een goed en vooral efficiënt werkend platform is Plus500. Het grote voordeel van deze broker is dat u er een order bij kunt doorvoeren welke meteen wordt verwerkt. Bij veel brokers dienen orders, in het bijzonder wanneer het gaat om bitcoins, nog handmatig te moeten worden doorgevoerd. Dat is soms vervelend en eigenlijk ook best gevaarlijk omdat er een bepaalde verwerkingsperiode aan verbonden is. In die periode kan er veel gebeuren. De koers van de bitcoin is als dusdanig instabiel dat een ontzettend grote of kleine koerswijziging nooit valt uit te sluiten. Wilt u met andere woorden gaan beleggen in bitcoins, kies er dan voor om gebruik te maken van de mogelijkheden van Plus500!

Risico’s beleggen in bitcoins

Elke goede belegging is een belegging waar risico’s aan verbonden zijn en dat is bij bitcoins niet anders. Steeds meer mensen vinden het interessant om een stukje van hun opgespaarde kapitaal te beleggen in bitcoins. Dat is op zich ook helemaal geen probleem, alleen houden ze te weinig rekening met de risico’s die er aan een dergelijke belegging verbonden zijn. Investeren in digitale valuta werd lange tijd aanzien als geld stoppen in een bodemloze put. Dat is misschien een beetje streng uitgedrukt omdat er slechts een beperkt aantal bitcoins verhandeld kunnen worden. Het speculatieve karakter van de bitcoin zorgt er echter voor dat er grote prijsverschillen kunnen optreden. Wanneer u belegt in bitcoins met geld dat u eigenlijk niet kunt missen neemt u bijgevolg grote risico’s. Gaat de koers spectaculair onderuit, dan zult u tijdelijk niet meer over een stukje van uw kapitaal kunnen beschikken. Hoe dan ook, wilt u beleggen in bitcoins, zorg er dan voor dat u op de hoogte bent van alle mogelijke risico’s die er aan verbonden zijn.


Aanmelden!