Plus500
Direct online beleggen in bitcoins en meer... Meer info!
Met Plus500 handelt u in CFD's, waarbij uw kapitaal gevaar loopt

Bitcoins kopen

Bitcoins zijn tegenwoordig ontzettend populair. Veel mensen die jarenlang niets van deze nieuwe, moderne munteenheid moesten weten zijn overtuigd door enkele explosieve koersstijgingen die in het verleden hebben plaatsgevonden. Een dergelijke stijging heeft in één klap het potentieel aangetoond van een munt waar niemand in het begin eigenlijk echt in geloofde. Echter, met een land als China waar de bitcoin nu reeds bijzonder populair is kent de elektronische munt een stevige partner die alleen maar een positieve werking kan hebben op de toekomst van deze munten. Toch komt er heel wat kijken bij het aankopen van bitcoins. Velen denken dat het gewoon een transactie is van de ene naar de andere munteenheid, maar dat is niet correct. Wanneer u van plan bent om bitcoins te kopen is het bijzonder belangrijk dat u weet wat u doet. We willen er u daarom in dit artikel graag meer over vertellen.

Waar bitcoins kopen?

Het is op verschillende manieren mogelijk om bitcoins aan te kopen. U kunt ze kopen bij één van de online financiële instellingen die zich hebben gespecialiseerd in de verkoop van bitcoins, of u kunt er in handelen bij de betere broker. Plus500 is daar een uitstekend voorbeeld van. Deze broker staat er om bekend over een zeer geavanceerd platform te beschikken waarbij alle transacties volledig zijn geautomatiseerd. Dat is voor een belegging in bitcoins absoluut interessant. Hoe meer tijd er tussen het doorvoeren van de order en de daadwerkelijke belegging zit, des te meer kans u loopt om tegen een koersverschil aan te lopen en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Wanneer u gewoon wil beleggen in bitcoins op een veilige en eenvoudige manier, dan is gebruikmaken van het platform van Plus500 ongetwijfeld bijzonder interessant. Handelen bij Plus500 levert echter alleen op kort termijn rendement op. Dit is niet geschikt als investering op lang termijn, omdat je CFD’s koopt en geen echte bitcoins. Dit is enkel geschikt voor ervaren beleggers.

Wat te doen met mijn gekochte bitcoins?

Kiest u er voor om gewoon bitcoins aan te kopen? In dat geval zijn er een aantal belangrijke factoren waar u rekening mee dient te houden. Eén van die factoren is het opslaan van de door u aangekochte bitcoins. Deze digitale munten worden opgeslagen in een soort van virtuele portefeuille waar ze op een veilige manier worden bewaard. Van zodra u er een transactie mee wenst te doen kunt u ze vrijmaken en uitgeven. Het is tegenwoordig reeds bij heel veel winkels en instanties op het internet mogelijk om te betalen met bitcoins. In bepaalde landen waaronder Canada is het zelfs mogelijk om de virtuele bitcoins als het ware af te halen. De geldafhaling wordt dan gekoppeld aan uw online portefeuille.