Plus500
Direct online beleggen in bitcoins en meer... Meer info!
Met Plus500 handelt u in CFD's, waarbij uw kapitaal gevaar loopt

Bitcoins minen

Toen de bitcoin voor het eerst op de wereld werd losgelaten trok het de aandacht van veel consumenten en bedrijven omdat het werd gezien als een zeer eenvoudige mogelijkheid om geld te verdienen. U kunt immers probleemloos bitcoins verkrijgen door deze te mijnen of te delven. Dit gebeurde door middel van speciale software die op een sterke computer met voldoende rekenkracht werd geïnstalleerd. Als tegenprestatie voor elke gemijnde bitcoin werd een bedrag toegekend van 25 bitcoins. Op deze manier kon er al snel een mooie spaarrekening worden aangeleverd bestaande uit alleen maar bitcoins. Ook vandaag de dag is het minen van bitcoins nog steeds ontzettend populair, al is het meteen ook wel een flink stuk moeilijker geworden.

Investeren in bitcoin mining

Niet alleen bedrijven, maar ook consumenten hebben vandaag de dag nog steeds interesse om te investeren in bitcoin mining. Ook al is het verkrijgen van bitcoins door middel van het delven of mijnen er van erg lastig geworden. Wanneer ook u hier interesse in heeft dient u in ieder geval over een aantal zaken te beschikken. Denk daarbij in eerste instantie aan de nodige hardware. Vroeger volstond het om gewoon over een sterke processor te beschikken, maar dat behoort definitief tot het verleden. Daarna werd het minen van bitcoins gedaan door middel van zogenaamde GPU’s, maar ook dat lijkt tegenwoordig bijzonder moeilijk. Indien u het mijnen of delven van bitcoins echt ernstig wenst aan te kopen, dan is investeren in zogenaamde ASICS hardware eigenlijk een must. Let wel, tegenwoordig zijn er erg veel mensen die over een compleet mining-netwerk beschikken. Om een kans te maken om bitcoins te minen zult u dus behoorlijk wat inspanningen en investeringen moeten leveren.

Nu nog bitcoins minen?

Zoals in de inleiding reeds aangegeven is het tegenwoordig bijzonder moeilijk geworden om bitcoins te minen. Toen deze nieuwe munteenheid op de wereld werd losgelaten was het met een eenvoudige computer die beschikte over voldoende rekenkracht perfect mogelijk om bitcoins te minen. Voor iedere bitcoin die gemined kon worden werd een mooie beloning gegeven onder de vorm van een veelvoud aan bitcoins. Dit zorgde er uiteraard voor dat veel mensen een aanzienlijk sommetje met bitcoins hebben opgebouwd, maar het trok eveneens de aandacht van hackers die de bitcoin wilden gebruiken om extra geld te verdienen. Tegenwoordig is het met een eenvoudige computer haast onbegonnen werk om bitcoins te minen. Het gaat zelfs zo ver dat er vandaag de dag speciale hardware op de markt te verkrijgen is die het minen van bitcoins door professionele bedrijven eenvoudiger mogelijk moet maken. Dergelijke hardware kost echter handenvol geld waardoor de gewone consument deze niet zal gebruiken om aan bitcoins te komen.