Plus500
Direct online beleggen in bitcoins en meer... Meer info!
Met Plus500 handelt u in CFD's, waarbij uw kapitaal gevaar loopt

Investeren in digitale valuta

Het is tegenwoordig voor de meeste beleggers zoeken naar een interessante mogelijkheid om geld te verdienen. Er wordt daarbij steeds vaker gekeken naar mogelijkheden die vooral in de (verre) toekomst potten kunnen breken. Wanneer we het hebben over toekomstgerichte investeringen dan kan de digitale valuta uiteraard niet achterwege blijven. Investeren in bitcoins is tegenwoordig bijvoorbeeld zeer populair en dat mede omwille van het extreem speculatieve karakter van deze munteenheid. De ene dag breekt de koers alle records om de andere dag weer pijlsnel terug te dalen naar een kostprijs die voor iedereen betaalbaar is. Door op het juiste moment in te stappen en terug te verkopen kunt u echter een aardige euro verdienen.

Niet uniek

Iedereen die wil investeren in een toekomstproject zoals de bitcoin dient er rekening mee te houden dat deze digitale valuta op een dag mogelijks niet de enige keuze zal zijn. Nu de eerste stap richting een digitale munteenheid is gezet zullen ongetwijfeld nog andere projecten volgen. De kans bestaat bijvoorbeeld dat binnen afzienbare tijd ook banken met een dergelijke valuta op de markt zullen komen waardoor de bitcoin af te rekenen zal krijgen met een stevige concurrentie. Het spreekt voor zich dat deze concurrentie grotendeels het verdere verloop van de koers van de bitcoin kan bepalen. Probeer omwille van deze reden eerst goed in te schatten hoelang een nieuwe digitale munteenheid mogelijks nog op zich zal laten wachten en welke impact deze mogelijks kan hebben op de verdere evolutie van de bitcoin.

Investeren in digitale valuta via Plus500

Het is vandaag de dag op verschillende manieren mogelijk om te investeren in digitale valuta. Het moet echter worden gezegd dat dergelijke investeringen vaak risicovol zijn waardoor u niet alleen nood heeft aan een betrouwbaar en veilig systeem, maar tevens ook aan een platform dat snel uw order kan afhandelen. Veel brokers beschikken over een te traag systeem waardoor u mogelijks de boot mist wanneer de koer van de bitcoin grote bokkensprongen maakt. Een platform als dat van de broker Plus500 biedt wat dat betreft eigenlijk de perfecte oplossing. Handelen van Plus500 is echter geen investering op lang termijn. Handelen via Plus500 levert u namelijk mogelijk alleen op kort termijn winst op. U kunt rekenen op lage kosten en uw order wordt in alle discretie en zo snel mogelijk doorgevoerd. Handelen bij Plus500 is alleen geschikt voor ervaren beleggers.

Investeren in digitale valuta, interessant of niet?

Bovenstaande vraag is eigenlijk extreem moeilijk te beantwoorden. U moet er als belegger altijd rekening mee houden dat de bitcoin een zeer speculatieve belegging is. Het speculatieve karakter van deze digitale munteenheid heeft zowel voor als nadelen. Het belangrijkste nadeel is dat u mogelijks uw geld voor een lange periode kwijt bent wanneer u op het verkeerde ogenblik instapt. Anderzijds is het wel zo dat zogenaamde shorters zeer snel veel geld kunnen verdienen door te speculeren op koersstijgingen van de digitale valuta. Aan u om zelf af te wegen of een investering in digitale valuta al dan niet iets voor u is.