Plus500
Direct online beleggen in bitcoins en meer... Meer info!
Met Plus500 handelt u in CFD's, waarbij uw kapitaal gevaar loopt

Koers bitcoins

Iedereen die bitcoins wil aankopen of wil beleggen in deze elektronische munteenheid zal uiteraard graag een duidelijk beeld willen hebben van de koers. Niet alleen de huidige koers is belangrijk, het kan ook bijzonder interessant zijn om even de nodige aandacht te spenderen aan de koers uit het verleden. Daarnaast kan het ook geen kwaad om na te proberen gaan wat de toekomst zal brengen. Ook al heeft niemand een glazen bol en valt de toekomst van bitcoins zeer moeilijk in te schatten, toch zijn er een aantal factoren die een mooie en toch relatief betrouwbare indicatie kunnen vormen.

Explosieve koers wijzigingen 2013

Het jaar 2013 wordt nu reeds aanzien als het jaar waarin de elektronische munt de bitcoin explodeerde. Wie in het begin enkele bitcoins had aangekocht voor een paar dollar kon in 2013 bijzonder grote winsten opstrijken. Heeft u vroeger een mooi pakketje aangekocht, dan kon u deze zomaar verkopen in 2013 voor tot wel honderd keer de originele aankoopprijs. Dit heeft uiteraard de interesse van beleggers over de hele wereld gewekt. Die interesse zorgde er voor dat veel beleggers gingen investeren in de bitcoin waardoor de koers nog meer de hoogte in werd gejaagd. Ook de komst van de eerste machines die in Canada zijn terug te vinden hadden een behoorlijke impact op de evolutie van de bitcoin. Echter blijft een elektronische munt bijzonder vatbaar voor veranderingen. Waar de koers op zijn hoogtepunt de grens van 1000 dollar had bereikt daalde deze al snel terug. Op een zeker ogenblik werd de koers haast terug gehalveerd om daarna terug te stabiliseren. Dit ene voorbeeld toont meteen aan hoe interessant, maar ook hoe gevaarlijk beleggen in bitcoins kan zijn.

De toekomstige koers van de bitcoin

Nu u er een idee van heeft gekregen wat de koers van de bitcoin in het verleden heeft gedaan is het ook niet onbelangrijk om eens een voorzichtige blik op de toekomst te werpen. Verwacht wordt dat de bitcoin, vooral onder stimulans van het machtige China en door de komst van nieuwe automaten opnieuw een flinke stijging zal doormaken. Echter is er ook een keerpunt aan de medaille. Het valt bijvoorbeeld niet uit te sluiten dat de bitcoin in de (nabije) toekomst concurrentie zal krijgen van één of misschien zelfs meerdere nieuwe munteenheden. Het spreekt voor zich dat ook de beschikbaarheid van extra mogelijkheden een directe invloed zal uitoefenen op de koers van de bitcoin. Gaat u beleggen in bitcoins en wilt u er op relatief korte termijn winst mee maken? Dan is het hoe dan ook zeer belangrijk om goed het laatste nieuws in het oog te houden. Op basis van voorspellingen of nieuwsfeiten kunt u het best de verdere koers van de bitcoin inschatten.