Plus500
Direct online beleggen in bitcoins en meer... Meer info!
Met Plus500 handelt u in CFD's, waarbij uw kapitaal gevaar loopt

Litecoins

De populariteit van Bitcoin heeft ongekende proporties aangenomen. Voorheen hadden maar weinig mensen kunnen verwachten dat de elektronische munteenheid op een zeker ogenblik zo’n hoge toppen ging scheren. Het spreekt voor zich dat de explosieve koersstijging de interesse van verschillende internationale markten en zelfs landen heeft aangewakkerd. Dat geldt overigens eveneens voor particulieren die steeds vaker op zoek zijn naar een eenvoudige mogelijkheid om nog steeds elektronisch geld te kunnen minen. Bij bitcoins is dat nagenoeg onmogelijk geworden vanwege het gebruik van professionele hardware. Consumenten kunnen tegenwoordig echter zonder probleem gebruikmaken van de mogelijkheden die Litecoin te bieden heeft.

Efficiënte mining voor consumenten

Bitcoin kampt tegenwoordig als valuta op zich met het grote probleem dat het nauwelijks nog te minen valt. Dat is bij Litecoin dan weer wel het geval. Als gewone consument beschikt u ook vandaag de dag nog steeds perfect over de mogelijkheid om met beperkte hardware de litecoin te minen. Voor bitcoins geldt dat, dat tegenwoordig zonder professionele installatie haast onbegonnen werk is. Toen bitcoins pas op de markt werden gelanceerd hadden ook consumenten met beperkte hardware de mogelijkheid om de bitcoins te minen. Tegenwoordig dient u echter reeds over zeer dure hardware te beschikken om dat nog voor mekaar te krijgen en zelfs dan kunt u nog steeds tegen de nodige problemen aanlopen. Wilt u met andere woorden digitale valuta minen, dan is litecoin ongetwijfeld één van de interessantste mogelijkheden op de markt.

De toekomst van Litecoin

Litecoin is een zogenaamd peer-to-peer internet valuta die het mogelijk maakt om op eender welk ogenblik een directe transactie uit te voeren naar mensen verspreid over de wereld. Het netwerk van litecoin werd op die manier gebouwd en ingericht dat het beschikt over een capaciteit van 84 miljoen valuta-eenheden. Een dergelijke capaciteit zorgt voor bijzonder interessante mogelijkheden met het oog op de toekomst. Tegen de tijd dat gespecialiseerde ASICs beschikbaar zal worden gesteld voor litecoin zal de munteenheid reeds op grote schaal worden gebruikt. Dit is alvast een bijzonder interessant voordeel van litecoin ten opzichte van de bitcoin.