Plus500
Direct online beleggen in bitcoins en meer... Meer info!
Met Plus500 handelt u in CFD's, waarbij uw kapitaal gevaar loopt

Peercoin

De hype rond bitcoins heeft er voor gezorgd dat het vandaag de dag bijzonder moeilijk is geworden om deze nog op de klassieke manier te minen. Wilt u nu nog bitcoins minen, dan dient u haast over een volledig uitgerust, professioneel netwerk te beschikken en dat is voor velen een brug te ver. Een dergelijk systeem vergt immers grote investeringen. Het kan gelukkig ook anders. Tegenwoordig bestaan er verschillende spin-offs waar de zogenaamde peercoin één van is. Peercoin kent een veel lagere populariteit, maar is gebaseerd op exact hetzelfde aspect als de gewone bitcoin. Indien u graag zelf uw virtuele munten wenst te minen en u uitzicht wil houden op een mooie prijsstijging in de toekomst, dan kan investeren in de peercoin voor u ongetwijfeld interessant zijn.

Potentie actuele marktwaarde

De actuele marktwaarde van de peercoin ligt rond ongeveer 100 dollar (2014). Dat is zomaar even een tiende van de actuele waarde van de bitcoin. Het spreekt dan ook voor zich dat steeds meer beleggers een grotere potentie zien in deze spin-off dan in de daadwerkelijke bitcoin zelf. Toch schuilt daar eveneens een belangrijk gevaar in. Het is net de populariteit van de bitcoin die heeft gezorgd voor de stevige koersstijging. Zonder die bekendheid had de koers ongetwijfeld nooit zo hoog gestaan. Als die bekendheid voor de peercoin achterwege blijft, dan kan een explosieve koersstijging nog wel eens behoorlijk lang op zich laten wachten.

De toekomst van de peercoin

Het feit dat de actuele koers van de peercoin in vergelijking met de bitcoin flink achterwege blijft heeft zo zijn veel voordelen. Veel beleggers staan weigerachtig over een verdere explosieve stijging van de bitcoin en zien deze alleen op lange termijn verdere hoge toppen scheren. Voor de peercoin geldt het tegenovergestelde. Deze digitale munteenheid is relatief laag gewaardeerd waardoor het nog over een enorme potentie beschikt. Dat biedt uiteraard mogelijkheden, zowel voor wie wil investeren in de munteenheid als voor wie er gewoon betalingen mee wenst uit te voeren. Wilt u op korte termijn uitzicht houden op een mooie winst door te investeren in een elektronische munt? Dan is beleggen in de peercoin misschien wel interessanter dan geld te stoppen in de bitcoins.